14.01.2013 657

Okulumuz ilimizin cumhuriyet dönemine ait en eski eğitim kurumlarımızdandır.

Okulumuz binası tarihsel olarak;
Okulumuz ilk kez 1928 yılında kasabamızda başlatılan resmi eğitim ve öğretim dönemi İmam Ahmet Efendi’nin   evinde başlamıştır. Köy odasında Banazılı (Konak) bir hocanın desteği ile devam ettirilmiştir.
1966 Yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulun ilk binası hizmete girmiştir.
1994-1995 yılında eğitim ve öğretime yeni binasında başlayan okulumuz Yakınca İlkokulu’nun devamıdır.
Tek katlı olan eski okul ve on beş derslikli olan yeni bina olmak üzere okulumuz iki binada hizmet vermektedir.  Okulumuzda yirmi bölümde ders yapılmaktadır. Okulumuz bölümleri anasınıfı, sekiz adet birinci kademe   derslikleri, altı adet ikinci kademe derslikleri, Bilgi Teknoloji Sınıfı, Teknoloji Tasarım sınıfı, Fen ve Teknoloji   Dersi laboratuvarı, İki adet İdari Bölüm, Öğretmenler odası, hizmetli odası, çok amaçlı salondan oluşmaktadır.
Okulumuz çağdaş eğitim gereklerine göre her yıl başarılarına yenilerini eklemektedir.
Okulumuz ismini bulunduğu kasabadan almıştır.

Okulumuz 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depreminde Ağır hasar alarak geçici süreliğine Farabi Ortaokulunda hizmet vermektedir.

Adres:
YAKINCA MAH. ALPARSLAN TÜRKEŞ YAVUZ SELİM BUL. NO 37 YEŞİLYURT / MALATYA 3 km. Şehir içi belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.